Google+ Followers

Monday, June 22, 2015

Vitamin asas yg diperlukan oleh IBU MENYUSU

Salam Ramadhan 5

Saya terpanggil untuk berkongsi bersama sahabat dan pembaca sekalian berkenaan vitamin yg diperlukan oleh ibu menyusu

Sebelum itu ingin saya tekankan, saya bukanlah pakar nutrisi atau pakar laktasi. Saya cumalah seorang ibu yg ingin berkongsi kebaikan dan pengetahun yg saya ada (sedikit cuma) bersama ibu lain



Alhamdulillah sepanjang menyusukan anak ke tiga saya Yusuf (10 bulan) saya tidak alami sebarang masalah seperti susu kering dan sebagainya

Apakah rahsianya?

Penyusuan adalah sesuatu yg indah, proses di mana bonding ibu dan anak sangat istimewa
Ketika menyusu, ibu tidak boleh stress, tidak boleh tergesa-gesa dan teragak-agak
Ibu menyusu perlu relax, sentiasa bersedia dari segi fizikal dan mental serta mendahulukan keperluan anak yg menyusu itu



APAKAH VITAMIN YG DIPERLUKAN OLEH IBU MENYUSU?



Protein - saya memilih protein ESP (energizing soy protein) kerana protein dari tumbuh-tumbuhan yg lengkap dengan 9 asid amino, membantu saya sentiasa bertenaga, kekal kenyang berjam lamanya

Multivitamin - Vitalea adalah lengkap dengan multivitamin dan multimineral yg diperlukan oleh badan

Vitamin C - membantu saya memperkuatkan sistem imun badan di samping membina kolagen dalam tubuh, mencantikkan kulit ibu dan anak

Kalsium dan magnesium - adalah satu keperluan wajib ketika menyusu, menghindari sakit belakang dan cramp

Vitamin B - diperlukan untuk mengelakkan stress sekaligus menenangkan ibu menyusu

Keperluan DHA dan EPA - ada dalam Omegaguard yg mana sumber minyak ikannya dari ikan laut dalam (bukan hati ikan) , membantu pembentukan dan perkembangan otak si manja

Selain itu, ibu perlu memahami konsep penyusuan
Ada supply dan demand
Bila ada demand barulah supply lancar dan memuaskan insyaAllah

Vitamin adalah keperluan kerana masa kini kita sering terdedah dengan radikal bebas dan tekanan, ianya penting untuk top up kekurangan nutrisi yg kita tidak dapat dari pemakanan harian

Bagi ibu yg inginkan konsultasi penuh berkenaan vitamin untuk susu ibu anda boleh terus hubungi saya agar saya dapat membantu anda sewajarnya insyaAllah

Hubungi saya:

Huda Karim
Whatsapp 0122479113
SID pilihan anda



Wednesday, June 17, 2015

Resipi sahur ringkas, sedap dan berkhasiat dengan ESP Shaklee

Alhamdulillah hari ini masih diberi kesempatan berkongsi resipi untuk sahur yg ringkas dan berkhasiat bersama anda semua

Nak tahu apa resipinya?

Jom lihat bahan-bahan yg diperlukan

3 biji kurma (lebih pun boleh)
1 cawan air kosong (suam atau sejuk)
3 sudu besar ESP Shaklee

Cara membuatnya yg sangat la mudah dan cepat:

Kopek kurma dan asingkan bijinya
Masukkan kesemua bahan ke dalam blender dan blend sehingga sebati
Tuang dan boleh minum terus ketika sahur

Haaaa dah siap..tak sampai 5 minit pun boleh jadi
Pejam mata pun boleh buat (kes mata ngantuk tak boleh bukak di pagi hari)
Tak pening pagi-pagi kalau terlambat sikit bangun sahur memang boleh buat punyalah

Cubalah!
Sure terangkat kening, mak mertua lalu pun tak perasan :)

Nak simpan dalam peti ais pun ok minum sejuk.

ESP blended kurma ~ sedap, berkhasiat dan mudah disediakan untuk seisi keluarga



notakaki: untuk anak-anak boleh gantikan ESP Shaklee dengan Meal shakes Shaklee dan sukatan ikut umur anak

Nak order ESP Shaklee?
Jom dapatkan dari saya sekarang!

Hubungi saya :

Huda Karim
Sms / Whatsapp 0122479113
Penghantaran ke seluruh pelusuk Malaysia (boleh diposkan)

Tuesday, June 16, 2015

Testimonial Set Skincare Shaklee Memang Meletops!

Assalamualaikum dan hai kengkawan

Hari ini saya nak share lagi berkenaan BEST ke BEST skincare set Shaklee
Sure lah best sebab ianya vitamin semulajadi dan berkesan

Kesan sampingan nya kulit lebih moist, berseri-seri, berkilau dan cantik molek gitu macam kulit baby baru lahir

Ha, tak percaya? 

Meh saya tunjukkan buktinya #shakleeEffect

Wah! Nampak keberkesanannya di situ. Selepas 1 bulan amalkan GLA dan Vit C jerawat berkurang.

Tapi selepas 6 bulan, kulit cik akak ni semakin bersih u all Kuncinya di sini ialah KONSISTEN dan SABAR. Makan vitamin ni bukan macam pakai make up. Time tu buh make up time tu teruih lawo. Kena faham tu bezanya So selepas 6 bulan KONSISTEN ESP, GLA, VITAMIN C dan E inilah hasilnya. Kulit lebih licin berseri, tona wajah sekata dan gebu of course



Haaa...yg ni pun best! Dia amalkan ESP, Vitamin C dan Gla complex. Kalau compare sebelum dan selepas tu memang banyak beza efeknya. Dari berjerawat merah teruk tu jadi bersih kulit dia.

Sekarang ni dia maintain konsisten ambil Vitamin E dan C serta pencuci muka Nutriwhite Shaklee
Alhamdulillah
Hasil superb tak payah dah nak guna apps 360 atau imej editor lagi dah :)

------------

Jadi apa kata anda?
Kunci nya di sini anda perlu sabar dan konsisten mengambil vitamin dan cukup minum air untuk dapatkan hasil yg terbaik insyaAllah

Nak dapatkan set skincare Shaklee?

Hubungi saya pengedar Shaklee anda:

Huda Karim
Shaklee ID 907781
SMS/ Whatsapp 0122479113


Tuesday, June 2, 2015

Testimonial Pengguna Get Clean Water Pitcher

Sebelum ni saya dah pernah post kenapa anda perlu penapis air Shaklee. Siapa yg tak pernah baca tu, anda boleh terus ke link ni 7 Sebab Anda Perlukan Penapis Air Shaklee

Jadi, lepas baca tu kita nak tahu juga apa kata mereka yg dah pernah menggunakan Get Clean Water Pitcher ni kan

Mari saya share kan sedikit testimonial pengguna kami...






Dan lagi, saya pinjam dan credit kepada tuan puan punya testimonial. Terima kasih :)










Hampir kesemuanya malahan ramai yg bersetuju Get Clean Water Pitcher berbaloi dengan wang yg dilaburkan serta sangat flexible




Mereka kata Get Clean Water Pitcher


  • Ringan. menjimatkan ruang penggunaan
  • Mudah dipasang 
  • Tidak perlu wayar atau getah penyambung
  • Jimat kos beli mineral water
  • Mobile boleh dibawa ke mana saja
  • Air lebih sedap, bersih dan kualiti terjamin dengan pH alkali
  • Murah dan berbaloi (tak sampai RM500)


Anda suka?
Anda teruja?
Mahu kan set Get Clean Water Pitcher dihantar terus ke rumah anda?

Hubungi saya :

Huda Karim
Sms / Whatsapp 0122479113
Penghantaran ke seluruh pelusuk Malaysia (boleh diposkan)

Monday, June 1, 2015

7 SEBAB ANDA PERLUKAN PENAPIS AIR SHAKLEE

Anda di rumah sudah mempunyai penapis air?
Jika belum mesti anda alami masalah berikut:

air paip rasa payau
air paip berbau
air berkarat
mudah batuk dan sakit tekak selepas minum air walau dah dimasak

Mesti ramai yg tak tahu lagi Shaklee juga mempunyai produk selain supplement seperti Get Clean Home Care, skincare, hair care dan juga Get Clean Water Pitcher. 

So hari ini saya nak cerita pasal penapis air Shaklee.

Sebelum tu saya nak tanya anda pernah jumpa penapis air yg 
  1. ringan dan jimat ruang
  2. mudah dipasang (tak payah suruh agen pasang)
  3. tak perlu penyambungan wayar atau getah
  4. boleh dibawa ke mana-mana anda pergi (balik kampung, bercuti)
  5. jimat wang beli mineral water
  6. air dituras bersifat alkali
  7. murah dan mampu milik (tak perlu keluar ribuan RM)

Jika tidak pernah anda patut miliki ----> GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE ni!



Semua ciri-ciri yg saya sebut tu ada pada penapis air ni.

Mari saya kongsikan sedikit info berkenaan Get Clean Water Pitcher 

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.



Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama









Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak





SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: 
Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.




JOM 1 RUMAH 1 GET CLEAN WATER PITCHER!



Hubungi saya pengedar Shaklee anda:

Huda Karim
Shaklee ID 907781
SMS/ Whatsapp 0122479113

Penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak (minimum kos penghantaran)