Google+ Followers

Monday, March 2, 2015

20 Sebab Anda Mesti Minum ESP

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar anda sekalian? Pembaca yg budiman. Hehehe. Skema nya ayat Puan Huda :)
Btw anda semua dah sarapan ke belum?
Makan apa?
Minum apa?
Nak yg instant tetapi berkhasiat untuk tubuh badan?
Ok, sat g saya sembang ye.

ESP, apa tu ESP?
Nama panjangnya ialah Energizing Soy Protein.


  • Protein yg lengkap (mengandungi 9 asid amino yg penting untuk fungsi badan)
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Rendah lemak, tanpa kolestrol
  • Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yg tinggi
  • 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya
  • Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
  • Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan




Mari kita lihat kebaikan ESP


  1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yg bersifat keasidan.
  2. Membekalkan tenaga berterusan yg bertahan selama beberapa jam.
  3. Memberi rasa kenyang bagi individu yg dalam proses mengurangkan berat badan.
  4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
  5. Merangsang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.
  6. Memberi ton warna kulit yg sekata.
  7. Membantu memudarkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus mulus dan gebu.
  8. Membantu mengurangkan risiko kanser
  9. Bertindak sebagai antioksidan
  10. Menguatkan sistem imun tubuh
  11. Mempertingkatkan tahap kolestrol baik
  12. Memelihara kesihatan jantung
  13. Membaiki pigmentasi
  14. Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori
  15. Pembekal tenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  16. Baik untuk hormon
  17. Mencegah osteoporosis
  18. Membantu pembentukan sel-sel baru
  19. Membantu masalah gastrik
  20. Sesuai untuk pesakit diabetes (indeks glisemik rendah)


PERBEZAAN ESP DENGAN SOYA LAIN DI PASARAN


  • ESP ni low GI berbanding carb - maksudnya pembebasan glucose secara perlahan-lahan ke dalam darah. So orang yg ada diabetes bagus ambil sebab ia boleh beri energy tanpa affect gula dalam darah untuk shoot up.
  • ESP almost 0 Fat, 0 Cholestrol, jadi sangatlah bagus ambil untuk kesihatan jantung, replace pengambilan certain protein yg tinggi saturated fat and cholestrol.
  • Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
  • Mengandungi 9 asid amino yg penting untuk fungsi badan
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  • Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yg tinggi


Haaa nampak tak penjelasan berkenaan ESP ni...memang panjang berjela kalau nak cerita. Tapi tak apa, saya akan salurkan info berterusan untuk anda semua.
Tak rugi pun bila kita share sesuatu kebaikan bagi semua orang tahu, betul?

Berapakah harga setong ESP?
Ok, harganya sangat berpatutan iaitu RM150 setong.
Biasa tahan 1 hingga 1 setengah bulan.

Walaubagaimanapun jika anda inginkan penjimatan lebih boleh je roger saya.
Nak harga offer pun boleh, kita cerita dalam pm atau whatsapp ye :)


================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi


*Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.