Google+ Followers

Thursday, July 2, 2015

Kekal Bertenaga dan Elak Dehidrasi ketika Berpuasa

Berpuasa tapi letih
Berpuasa tapi cepat rasa haus
Berpuasa tapi baru pukul 9 am dah longlai lembik

Selain persiapan rohani, fizikal dan mental, kita juga perlu memastikan badan kita cukup bertenaga untuk berpuasa dan beribadah sepanjang hari





Ketahu caranya bagaimana untuk mengatasi

Hari ini saya nak kongsikan beberapa pilihan yg kita boleh amalkan ketika sahur dan juga time berbuka
Tujuannya untuk memastikan badan kita bertenaga dan cergas sepanjang hari, kurang rasa lapar dan boleh fokus pada pekerjaan

Bagi sesetengah orang seperti ibu hamil dan menyusu mereka perlu vitamin agar mereka tak cepat letih dan rasa lapar ketika berpuasa
Bagi warga emas pula supaya mereka berdaya untuk berpuasa dan beribadah sepanjang hari


SET BERPUASA @ MIGHTY 3 GEMS @ 3 PERMATA



Jom kita lihat manfaat yg bakal diperolehi dari SET BERPUASA ini

Energizing Soy Protein
* Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
* Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
* Membekalkan tenaga,
* Memberikan rasa kenyang
* Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
* Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
* Membanyakkan susu badan (milkbooster)
* Membantu mengekalkan kepejalan otot
* Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
* mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
* Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
*Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Performance Drink
* Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
* Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
* Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
* Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
* Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
* membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa.


TIDAK TERHAD

Set ini juga tidak terhad kepada ibu hamil, menyusu malahan ia digalakkan ambil oleh mereka yg bekerja di bawah sinaran matahari, mereka yg sering travel, anak anak yg baru mula belajar berpuasa, para pelajar, pesakit diabetes, atlit dan ramai lagi yg memerlukan

Saya percaya dengan mengamalkan pemakanan yg sihat di samping penambahan supplemen semulajadi Shaklee mampu membantu kita kekal bertenaga dan cergas sepanjang hari berpuasa, insyaAllah

Anda mahu mencuba?

Hubungi saya sedia membantu
Huda Karim
sms / whatsapp 0122479113
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Monday, June 22, 2015

Vitamin asas yg diperlukan oleh IBU MENYUSU

Salam Ramadhan 5

Saya terpanggil untuk berkongsi bersama sahabat dan pembaca sekalian berkenaan vitamin yg diperlukan oleh ibu menyusu

Sebelum itu ingin saya tekankan, saya bukanlah pakar nutrisi atau pakar laktasi. Saya cumalah seorang ibu yg ingin berkongsi kebaikan dan pengetahun yg saya ada (sedikit cuma) bersama ibu lain



Alhamdulillah sepanjang menyusukan anak ke tiga saya Yusuf (10 bulan) saya tidak alami sebarang masalah seperti susu kering dan sebagainya

Apakah rahsianya?

Penyusuan adalah sesuatu yg indah, proses di mana bonding ibu dan anak sangat istimewa
Ketika menyusu, ibu tidak boleh stress, tidak boleh tergesa-gesa dan teragak-agak
Ibu menyusu perlu relax, sentiasa bersedia dari segi fizikal dan mental serta mendahulukan keperluan anak yg menyusu itu



APAKAH VITAMIN YG DIPERLUKAN OLEH IBU MENYUSU?



Protein - saya memilih protein ESP (energizing soy protein) kerana protein dari tumbuh-tumbuhan yg lengkap dengan 9 asid amino, membantu saya sentiasa bertenaga, kekal kenyang berjam lamanya

Multivitamin - Vitalea adalah lengkap dengan multivitamin dan multimineral yg diperlukan oleh badan

Vitamin C - membantu saya memperkuatkan sistem imun badan di samping membina kolagen dalam tubuh, mencantikkan kulit ibu dan anak

Kalsium dan magnesium - adalah satu keperluan wajib ketika menyusu, menghindari sakit belakang dan cramp

Vitamin B - diperlukan untuk mengelakkan stress sekaligus menenangkan ibu menyusu

Keperluan DHA dan EPA - ada dalam Omegaguard yg mana sumber minyak ikannya dari ikan laut dalam (bukan hati ikan) , membantu pembentukan dan perkembangan otak si manja

Selain itu, ibu perlu memahami konsep penyusuan
Ada supply dan demand
Bila ada demand barulah supply lancar dan memuaskan insyaAllah

Vitamin adalah keperluan kerana masa kini kita sering terdedah dengan radikal bebas dan tekanan, ianya penting untuk top up kekurangan nutrisi yg kita tidak dapat dari pemakanan harian

Bagi ibu yg inginkan konsultasi penuh berkenaan vitamin untuk susu ibu anda boleh terus hubungi saya agar saya dapat membantu anda sewajarnya insyaAllah

Hubungi saya:

Huda Karim
Whatsapp 0122479113
SID pilihan anda



Wednesday, June 17, 2015

Resipi sahur ringkas, sedap dan berkhasiat dengan ESP Shaklee

Alhamdulillah hari ini masih diberi kesempatan berkongsi resipi untuk sahur yg ringkas dan berkhasiat bersama anda semua

Nak tahu apa resipinya?

Jom lihat bahan-bahan yg diperlukan

3 biji kurma (lebih pun boleh)
1 cawan air kosong (suam atau sejuk)
3 sudu besar ESP Shaklee

Cara membuatnya yg sangat la mudah dan cepat:

Kopek kurma dan asingkan bijinya
Masukkan kesemua bahan ke dalam blender dan blend sehingga sebati
Tuang dan boleh minum terus ketika sahur

Haaaa dah siap..tak sampai 5 minit pun boleh jadi
Pejam mata pun boleh buat (kes mata ngantuk tak boleh bukak di pagi hari)
Tak pening pagi-pagi kalau terlambat sikit bangun sahur memang boleh buat punyalah

Cubalah!
Sure terangkat kening, mak mertua lalu pun tak perasan :)

Nak simpan dalam peti ais pun ok minum sejuk.

ESP blended kurma ~ sedap, berkhasiat dan mudah disediakan untuk seisi keluarga



notakaki: untuk anak-anak boleh gantikan ESP Shaklee dengan Meal shakes Shaklee dan sukatan ikut umur anak

Nak order ESP Shaklee?
Jom dapatkan dari saya sekarang!

Hubungi saya :

Huda Karim
Sms / Whatsapp 0122479113
Penghantaran ke seluruh pelusuk Malaysia (boleh diposkan)

Tuesday, June 16, 2015

Testimonial Set Skincare Shaklee Memang Meletops!

Assalamualaikum dan hai kengkawan

Hari ini saya nak share lagi berkenaan BEST ke BEST skincare set Shaklee
Sure lah best sebab ianya vitamin semulajadi dan berkesan

Kesan sampingan nya kulit lebih moist, berseri-seri, berkilau dan cantik molek gitu macam kulit baby baru lahir

Ha, tak percaya? 

Meh saya tunjukkan buktinya #shakleeEffect

Wah! Nampak keberkesanannya di situ. Selepas 1 bulan amalkan GLA dan Vit C jerawat berkurang.

Tapi selepas 6 bulan, kulit cik akak ni semakin bersih u all Kuncinya di sini ialah KONSISTEN dan SABAR. Makan vitamin ni bukan macam pakai make up. Time tu buh make up time tu teruih lawo. Kena faham tu bezanya So selepas 6 bulan KONSISTEN ESP, GLA, VITAMIN C dan E inilah hasilnya. Kulit lebih licin berseri, tona wajah sekata dan gebu of course



Haaa...yg ni pun best! Dia amalkan ESP, Vitamin C dan Gla complex. Kalau compare sebelum dan selepas tu memang banyak beza efeknya. Dari berjerawat merah teruk tu jadi bersih kulit dia.

Sekarang ni dia maintain konsisten ambil Vitamin E dan C serta pencuci muka Nutriwhite Shaklee
Alhamdulillah
Hasil superb tak payah dah nak guna apps 360 atau imej editor lagi dah :)

------------

Jadi apa kata anda?
Kunci nya di sini anda perlu sabar dan konsisten mengambil vitamin dan cukup minum air untuk dapatkan hasil yg terbaik insyaAllah

Nak dapatkan set skincare Shaklee?

Hubungi saya pengedar Shaklee anda:

Huda Karim
Shaklee ID 907781
SMS/ Whatsapp 0122479113


Tuesday, June 2, 2015

Testimonial Pengguna Get Clean Water Pitcher

Sebelum ni saya dah pernah post kenapa anda perlu penapis air Shaklee. Siapa yg tak pernah baca tu, anda boleh terus ke link ni 7 Sebab Anda Perlukan Penapis Air Shaklee

Jadi, lepas baca tu kita nak tahu juga apa kata mereka yg dah pernah menggunakan Get Clean Water Pitcher ni kan

Mari saya share kan sedikit testimonial pengguna kami...






Dan lagi, saya pinjam dan credit kepada tuan puan punya testimonial. Terima kasih :)










Hampir kesemuanya malahan ramai yg bersetuju Get Clean Water Pitcher berbaloi dengan wang yg dilaburkan serta sangat flexible




Mereka kata Get Clean Water Pitcher


  • Ringan. menjimatkan ruang penggunaan
  • Mudah dipasang 
  • Tidak perlu wayar atau getah penyambung
  • Jimat kos beli mineral water
  • Mobile boleh dibawa ke mana saja
  • Air lebih sedap, bersih dan kualiti terjamin dengan pH alkali
  • Murah dan berbaloi (tak sampai RM500)


Anda suka?
Anda teruja?
Mahu kan set Get Clean Water Pitcher dihantar terus ke rumah anda?

Hubungi saya :

Huda Karim
Sms / Whatsapp 0122479113
Penghantaran ke seluruh pelusuk Malaysia (boleh diposkan)

Monday, June 1, 2015

7 SEBAB ANDA PERLUKAN PENAPIS AIR SHAKLEE

Anda di rumah sudah mempunyai penapis air?
Jika belum mesti anda alami masalah berikut:

air paip rasa payau
air paip berbau
air berkarat
mudah batuk dan sakit tekak selepas minum air walau dah dimasak

Mesti ramai yg tak tahu lagi Shaklee juga mempunyai produk selain supplement seperti Get Clean Home Care, skincare, hair care dan juga Get Clean Water Pitcher. 

So hari ini saya nak cerita pasal penapis air Shaklee.

Sebelum tu saya nak tanya anda pernah jumpa penapis air yg 
  1. ringan dan jimat ruang
  2. mudah dipasang (tak payah suruh agen pasang)
  3. tak perlu penyambungan wayar atau getah
  4. boleh dibawa ke mana-mana anda pergi (balik kampung, bercuti)
  5. jimat wang beli mineral water
  6. air dituras bersifat alkali
  7. murah dan mampu milik (tak perlu keluar ribuan RM)

Jika tidak pernah anda patut miliki ----> GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE ni!



Semua ciri-ciri yg saya sebut tu ada pada penapis air ni.

Mari saya kongsikan sedikit info berkenaan Get Clean Water Pitcher 

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.



Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama









Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak





SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: 
Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.




JOM 1 RUMAH 1 GET CLEAN WATER PITCHER!



Hubungi saya pengedar Shaklee anda:

Huda Karim
Shaklee ID 907781
SMS/ Whatsapp 0122479113

Penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak (minimum kos penghantaran)


Tuesday, May 12, 2015

Legakan Pedih Ulu Hati dengan Supplement Shaklee

Anda alami pedih ulu hati? Gastrik? Apakah punca kepada masalah ini?


Pedih ulu hati merupakan rasa sakit di bahagian atas perut atau dada dan kadangkala sehingga ke bahagian kerongkong. Ia sejenis ketidakhadaman yang biasa. Walaupun kesakitan di alami adalah di bahagian dada, pedih ulu hati tiada kaitan dengan penyakit jantung. Sebaliknya, kesakitan tersebut adalah disebabkan oleh asid perut. Didapati sekurang-kurangnya 30% orang dewasa pernah mengalami pedih ulu hati dengan sekurang-kurangnya 10% mengalaminya hampir setiap hari. Manakala sekurang-kurangnya 25% wanita mengandung mengalami pedih ulu hati atau tanda dan simptom lain yang berkaitan pedih ulu hati.
Ketidakhadaman pula merupakan rasa tidak selesa di bahagian atas saluran gastrointestinal disebabkan oleh pemakanan. Tanda-tanda dan simptom ketidakhadaman termasuklah:
·         Rasa tidak selesa, sakit ataupun kejang di bahagian perut
·         Sendawa
·         Rasa loya dan tiada selera makan
·         Rasa kembung atau penuh di bahagian perut
Perubahan gaya hidup dan ubat-ubatan boleh membantu melegakan simptom-simptom berkaitan ketidakhadaman dan pedih ulu hati ini.

Pedih ulu hati terjadi apabila asid perut tertolak naik ke bahagian esofagus (refluks) dan menyebabkan iritasi pada lapisan esofagus.  Refluks ini terjadi disebabkan oleh injap yang memisahkan esofagus dan perut tidak tertutup dengan sempurna.
Pedih ulu hati biasanya terjadi dalam masa 30 hingga 60 minit selepas makan. Kesakitannya meningkat apabila berbaring, membongkok ke depan atau apabila mengalami kesukaran membuang air besar. Rasa sakit biasanya berkurang dalam keadaan berdiri tegak, meminum air atau menelan air liur ataupun mengambil antasid (peneutral asid dalam perut).
FAKTOR DAN RISIKO :
  •        Mengambil makanan yang melemahkan otot injap esofagus seperti makanan pedas, berempah dan coklat.
  •        Pengambilan alcohol dan kafein.
  •        Makan dalam kuantiti yang banyak dan tidak mengunyah dengan perlahan.
  •        Melakukan aktiviti fizikal sejurus selepas makan.
  •        Diet rendah serat.
  •        Mengalami tekanan dan kemurungan.
  •        Berlebihan berat badan.
  •        Memakai sesuatu yang ketat di bahagian pinggang (contohnya tali pinggang yang ketat).
  •        Mengandung.
  •        Merokok.
  •        Ubat-ubatan tertentu (contohnya, aspirin, ubat anti keradangan jenis bukan steroid (NSAIDs), alendronate, risedronate, doxycycline, minocycline).
Adakah penyelesaian kepada masalah ini?
InsyaAllah ada. Saya cadangkan Set Gastrik Shaklee.

Set ini terdiri daripada supplemen ESP dan Peppermint Ginger Plus. Jom baca info berikutnya!

Membekalkan tenaga berpanjangan dengan kebaikan protein berkualiti tinggi daripada tumbuhan


Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh.
Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa dan kolesterol.
Shaklee ESP:
  • Menyediakan sumber tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada Nilai Harian kalsium, serta isoflavon soya. Kajian menunjukkan bahawa soya dapat membantu menyeimbangkan semula hormon semasa tempoh peralihan menopaus*
  • Protein soya bukan GMO ini dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti atau Identity Preservation Program (IPP), di mana proses penanaman hingga pemprosesan kacang soya dipantau dengan teliti dan dilakukan dalam keadaan terkawal.



Segar dan Melegakan dengan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Halia adalah herba yang sangat berkesan untuk menyihatkan saluran pencernaan dan melegakan ketidakselesaan perut secara semula jadi.

Pudina pula adalah herba yang dapat melancarkan sistem pencernaan serta berkesan untuk melegakan dan menyelesakan perut.

Shaklee Peppermint-Ginger Plus bertindak melegakan dan menenangkan perut anda dengan khasiat semula jadi pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis. Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.
Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Hubungi saya Pengedar Shaklee anda:
Huda Karim
Whatsapp 0122479113
Page: Kiosk Vitamin Ummi 
Penghantaran ke seluruh Malaysia

Vivix Boleh Membantu Pesakit Kanser

Kisah kanser ni dah macam perkara biasa berlaku di kalangan kita dan mereka yg terdekat dengan kita.

Antara yg melekat di ingatan saya ialah arwah pak long dulu pun penghidap kanser dalam hidung. Menjalani kemoterapi dan ambil ubat untuk matikan sel kanser. Oh ye, jiran saya dulu pun seorang mak cik arwah tu memula ingat resdung rupa-rupanya diagnosis juga kanser dalam hidung. Saya sempat kenal dengan jiran tu beberapa bulan saja. Arwah sedar kena kanser dah stage 3.

Maha suci Allah yg menentukan sakit sihat seseorang. Sebagai hamba Nya kita juga bertanggungjawab menjaga kesihatan diri. Boleh ikhtiar dengan pelbagai cara dengan izin Nya.

Nak kongsikan bersama anda semua pembaca, beberapa kisah pesakit kanser yg akhirnya sembuh dengan izin Allah asbab mengamalkan minum Vivix Shaklee.

Jom kita berkenalan dulu dengan Vivix ni!

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

Berikut saya kongsikan beberapa testimonial yg mengamalkan Vivix sebagai penawar penyakit kanser yg mereka hadapi. Alhamdulillah dengan izin Allah. 



Doc beri harapan 50-50 sahaja kat mak cik ni lebih kurang 6 bulan tempoh hidup.
Alhamdulillah sehingga kini masih sihat dan hidup dan setahun lebih.



Penghidap kanser ovari.


 Penghidap kanser servik.


Ambil Vivix sebab kanser. 

Apa pun kita ikhtiar untuk hidup dan jalani kehidupan yg lebih sihat. 
Nasihat saya anda jangan putus asa, jangan berhenti berdoa memohon kepada Nya agar diberi kekuatan untuk menghadapi kanser dengan tabah. 

Selain vivix, anda juga boleh amalkan vitamin A, C dan E untuk menentang radikal bebas dan menguatkan sistem pertahanan badan. InsyaAllah.

Hubungi saya untuk info lanjut:
Huda Karim
Whatsapp / sms 0122479113
Pengedar Shaklee pilihan anda

Sunday, May 10, 2015

15 Manfaat Hebat GLA Complex Shaklee

Pernah ambil Evening Primrose Oil (EPO)?
Jom baca pula GLA Complex Shaklee!

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin textureskin repair dan buat skin glowing.

EPO (Evening Primerose Oil) tentunya dah sangat sinonim dengan wanita. EPO ini sangat baik untuk hormon dan juga kulit. Shaklee tidak mengeluarkan supplemen dengan nama EPO tetapi sesuatu yang lebih baik iaitu GLA complex.


kebaikan Evening Primerose Oil
Evening Primerose Oil
Apa itu GLA?
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.



Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.



GLA juga merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.



Menarik tentang GLA yg anda perlu tahu!

*Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
*Membantu meningkatkan kesuburan
*Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
*Membantu dalam menangani menopus
*Menguatkan kuku dan rambut
*Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
*Membantu menangai ekzema
*Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
*Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
*Menguatkan imuniti tubuh
*Memperlahankan proses penuaan
*Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
*Mengawal kencing manis dan darah tinggi
*Mengawal kolesterol
*Untuk fungsi saraf


GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanitaIa sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.


Berikut saya lampirkan beberapa testimonial yg positif kesan dari pengambilan GLA Complex Shaklee. InsyaAllah. Supplemen GLA adalah asbab, Allah jua Maha Penyembuh. Apa yg penting kita mencuba dan rasai sendiri manfaat nya. 









Untuk maklumat lanjut anda boleh hubungi saya:

Huda Karim
Whatsapp 0122479113
PM di FB Kiosk Vitamin Ummi
ohmysupplement.blogspot.com

Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan kadar caj pos yg minima.
Pendaftaran ahli Shaklee dibuka setiap masa.